29 сентября 2014

А Ви знали???

Сміх очистить шлунок ліпше за таблетки

Частіше посміхайтеся!
 Загалом до шлунка потрібно ставитися дуже дбайливо, оберігаючи його не лише від неякісної їжі, а й емоційних перевантажень. Адже робота цього органа безпосередньо залежить від емоційного стану людини. Стреси здатні «роз'їдати» слизову оболонку шлунка буквально за лічені хвилини. А ось сміх та гарний настрій, як виявили фізіологи, навпаки, поліпшують його роботу. Адже під час сміху шлунок починає вібрувати, що сприяє швидшому надходженню їжі з нього в дванадцятипалу кишку. Тож сміх ліпше за будь-які таблетки очищає не тільки шлунок, а й інші органи травної системи.

Жовтий та помаранчевий – шлункові кольори


Кольоротерапія - метод лікування кольором, вірніше, - його енергією. Ще в давнину вважалося, що колір благотворно діє на настрій і здоров'я людини. Коли в тілі бракує довжини хвилі певного кольору, можуть виникнути різні захворювання. У цьому разі потрібно посилити дію відсутнього кольору на організм. Для профілактики шлункових захворювань та поліпшення його роботи слід застосовувати помаранчеві та жовті кольори.
Помаранчевий колір допомагає поліпшити травлення і загалом має добрий вплив на травну систему. Дієтологи також відзначили його здатність стимулювати апетит.
Жовтий колір стимулює виділення шлункового соку, позбуває від закрепів, нормалізує масу тіла.
У народі лікували шлунок і печінку квітами соняшника, вважалося, що жовтий колір є добрим очисником цих органів. У разі проблем зі шлунком доцільно повісити в кухні яскраві жовті фіранки. Також можна використовувати помаранчеві та жовті камені, кольорове скло, папір, апельсини, лимони, тобто все, що має корисне для вас забарвлення.


Джерела:
http://www.zid.com.ua/ukr_creativework/zdorovyj-shlunok-harant-harnoho-samopochuttya-ta-aktyvnoho-dovholittya
 http://yandex.ua/images/search?text=%20%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B6%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B9%20%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%96%D1%80&uinfo=sw-1920-sh-1080-ww-1300-wh-901-pd-1-wp-16x9_1920x1080&viewport=wide&_=1412016245335

Комментариев нет:

Отправить комментарий